Saskia's brief: 'Het voelt als thuiskomen'

10 april 2014

Hoi Evelyne en Ingrid,

Hoe gaat het met jullie? Ik vind het ook erg leuk om op deze manier contact met jullie te houden. Het Boer zoekt Vrouw-avontuur was inderdaad een bijzondere ervaring. Heel veel last heb ik er niet van gehad hier in Frankrijk. Op één keer na, toen moest ik me in de bijkeuken van Jos verstoppen toen er Nederlandse vrienden langs kwamen. Gelukkig was dat niet lang, want ze kwamen alleen iets afgeven.

 

In het begin zagen Jos en ik elkaar om de twee/drie weken een lang weekend en met kerst anderhalve week. Maar het kon ook zijn dat we elkaar vijf weken niet zagen. Daarom ben ik nu ook heel blij dat ik sinds maart dichtbij Jos een baan heb gevonden, zodat we elkaar één keer in de week kunnen zien.

Veel gelachen tijdens het klussen

Voordat ik begon met werken op de camping heb ik Jos geholpen met het klussen in zijn nieuwe appartement. Tijdens het klussen hebben we veel gelachen en er samen iets moois van gemaakt. Fijn om te horen Ingrid dat het bij jullie ook mooi is geworden. Na vijf weken klussen is het appartement van Jos klaar en is mijn baan op de camping inmiddels begonnen. Daar werk ik als receptioniste en in de bediening, maar momenteel maken we de camping klaar voor het seizoen.

Het voelt als thuiskomen

Eén dag in de week ben ik vrij en dan ga ik naar Jos. De andere dagen slaap ik op de camping in mijn eigen stacaravan. Gelukkig bellen we dan wel twee keer per dag. Omdat het nu nog rustig is op de camping ben ik de weekenden ook vrij geweest. Jos en ik maken er ieder weekend een feestje van, samen op pad naar een soort dolfinarium in de buurt, naar de markt, boodschapjes doen; te veel om op te noemen. Maar we genieten er vooral van dat we weer samen zijn. Als Jos en ik weer samen zijn voelt het voor mij echt als thuis komen, zo vertrouwt voelt alles al.

In de weekenden help ik een beetje mee op de boerderij. Ik ben helemaal verliefd geworden op die kleine lammetjes en ik vind het ook ontzettend leuk dat ik ze de fles mag geven. De eerste keer de fles geven ging nog niet zo soepel, maar het gaat steeds beter.

Het is inderdaad Evelyne heel makkelijk dat ik de taal al spreek, zo kun je dingen sneller regelen en je verstaanbaar maken.

Wat gaan jullie het meest aan Nederland missen?

Tot snel!!!!

Liefs Saskia