Steffi, Michelle en Jaap hebben hun eerste keuze gemaakt

21 oktober 2018

Bij Wim is de sfeer relaxed, bij Marnix gespannen en bij de overige drie boeren zenuwslopend. De eerste logé moet de boerderij verlaten. Hoe is dit gegaan?

Michelle keuzemoment

Michelle zet al bijna routineus haar mannen aan het werk met een tuinslang. Maarten pakt het moment om even naast haar te staan sproeien. Michelle vertelt dat ze het lastig vindt om dingen uit handen te geven. Ze giechelt. Yvon komt praten met de mannen en alle drie geven ze aan haar leuk te vinden. Vol spanning kijken ze haar aan tijdens het keuzemoment. Zeno moet naar huis. Na het pakken van zijn koffer komt hij vragen wat de reden was. Ze voelde het niet. ‘Maar hij heeft wel nog steeds de mooiste auto,’ zegt Maarten als hij uit zicht rijdt.

Wim en vrouwen bij zonsondergang

Nu Marlies weg is, heeft Wim een nieuwe manier gevonden om zijn vrouwen te benaderen. Hij vraagt Marit en Paula om feedback en dit valt bij allebei in goede aarde. De sfeer is relaxed en vrolijk, de drie doen waar ze goed in zijn: grapjes maken en lachen om elkaar. Buurman Klaas komt langs. Hij maakt vriendelijk duidelijk aan de twee dat werk voor Wim wel altijd op de eerste plek komt. maar daar is volgens Marit en Paula het laatste woord nog niet over gesproken...

marnix en bertine

Marnix gaat het gesprek aan met Bertine. Hij begint het gesprek tactisch: hij is verbaasd dat Bertine heeft geschreven, raakvlakken moet hij blijven zoeken en hij denkt niet dat ze elkaar aanvullen. Maar, hij vindt het wel een leuke vrouw om naar te kijken. De boer heeft zijn twijfels inmiddels uitgesproken naar Willemijn en Bertine. Voelt hij zich wel goed bij Janneke? Marnix verklaart zich nader tegen de camera: ‘Zonder afbreuk te doen aan Janneke: het is gewoon goed. Gewoon goed is niet sexy, het is niet leuk. Het is niet hip, het is niet geil. Het is eigenlijk niks. Maar, niks is ook iets.’

Jaap en Marilyn

Ook bij Jaap hunkeren de vrouwen naar bevestiging. Marilyn gaat het gesprek met Jaap aan en vraagt wat hij van haar vindt. Jaap geeft correct antwoord: hij waardeert wel dat ze rustig is, maar de klik is er nog niet. Jaap nodigt zijn ouders uit om te komen eten.Onder het gesuis van 'die grote zilveren vogels' eet het gezelschap gezellig een stukje taart. Alle drie de dames geven aan het wel te zien zitten met Jaap. Uiteindelijk eindigt het avontuur voor Marilyn, die haar tranen op dat moment niet kan bedwingen. Symbolisch laat Marilyn de roos liggen voor ze vertrekt.

Steffi mannen keuzemoment

De spanning is af te lezen op de gezichten van Steffi's mannen. Alle drie willen heel graag blijven, maar ze hebben geen idee wat Steffi van plan is. Steffi nodigt haar vader Jan uit om nog even te kletsen met Kevin, Harrold en Ruud. Ze kletsen wat over werk en woonplekken. Vader Jan deelt een wijsheid met Steffi: ‘Aan de maat ligt het niet. Ze zijn alle drie groot.’ Kevin trekt Steffi nog snel even de stal in zo vlak voor het keuzemoment. Hij geeft haar een cadeautje: een taart met de tekst ‘Kies met je hart’. Ze is eruit. Kevin moet de boerderij verlaten. Ze heeft met haar hart gekozen.