“We zijn bofkonten”

22 juni 2017

Elke week kun je een blog verwachten van kersverse ‘boerinnen’ Mara, Fleur of Annekim. Ze vertellen elkaar hoe de lange-afstandsrelatie ze afgaat. Zien ze David, Herman en Marc vaak? Hebben ze al emigratieplannen?

Lieve Mara en Fleur,

Zambia is een aanrader hoor, kom gezellig deze kant op! Heerlijk rustig! Geen haan die naar ons kraait hier ?. Marc en ik hebben die vier dagen in Nederland, rondom de BzV Aterparty, met alle ogen die op ons gericht waren als vrij heftig ervaren. Wat waren wij blij toen ons vliegtuig weer naar huis vertrok en een warme deken van anonimiteit ons weer verwelkomde.

Vakantie

Mara, wat heerlijk dat jij en David lekker samen op vakantie zijn geweest. Zo’n eerste keer samen weg moet heel bijzonder en intens zijn geweest. Fijn om via social media te lezen dat jullie zo genoten hebben en aan jullie glimlachen te zien op de foto’s is het voor herhaling vatbaar.

Ik weet zeker dat jij en Herman ook snel samen weg kunnen Fleur, jullie verdienen het! Ik vind het fijn om te lezen dat jullie elkaar toch wel met regelmaat kunnen zien, ondanks de afstand. Naast al het werk wat er gedaan moet worden wanneer jullie samen zijn hoop ik dat jullie ook van de kleine dingen en speciale momenten genieten die er ongetwijfeld zullen zijn. Een vakantie samen, na al het harde werken, is dan tweemaal zo fijn!

Heerlijk samen

Marc en ik, bofkonten dat wij zijn, zien elkaar vrijwel ieder weekend. We proberen het zoveel mogelijk af te wisselen waardoor wij het ene weekend bij mij zijn en het andere weekend bij Marc aan het meer. Aangezien er in het dorpje bij Marc geen supermarkt is komt hij net iets vaker mijn kant op zodat hij ook direct boodschappen mee terug kan nemen voor de rest van zijn werkweek.

Wij brengen onze dagen met name door op een bootje op het meer, in een koffietentje in Lusaka en ’s avonds bij lokale restaurantjes waar wij het leuk vinden om iedere keer een andere keuken uit te proberen. Dit in combinatie met een goed glas rode wijn, het kijken van een serie of filmpje of het bezoeken van (nu) gemeenschappelijke vrienden is een heerlijke manier van leven. In Afrika voelt mijn leven vrijwel iedere dag als een vakantie; de zon schijnt, het natuurschoon is immens, de cultuur bruist, geen dag op het werk is saai, en de keuze aan activiteiten in je vrije tijd is oneindig.

Uitdagingen

In de afgelopen maanden is Marc heel druk geweest met het trainen voor een mountainbikewedstrijd: de One Zambia. Deze race vond twee weken geleden plaats en hij heeft het fantastisch gedaan! In totaal 250 kilometer fietsen in drie dagen door de meest ruige gebieden van Zambia. Een prestatie waar hij enorm trots op kan zijn, en ik ben op mijn beurt trots op hem. Vorige week reed hij nog een parcours van 75km in 1 dag, dat was nu een makkie natuurlijk!

Zelf ben ik de afgelopen maand van baan veranderd. Mijn positie als dierenarts binnen de organisatie waar ik voor werkte bood mij niet langer de uitdaging waar ik vorig jaar zo enthousiast voor geworden ben. Vrijwel direct na het opzeggen van mijn baan werd mij een nieuwe baan aangeboden bij Mukambi Safaris in Kafue National Park. Dit biedt mij de mogelijkheid om in Zambia te blijven, in de bush te wonen en werken, en ondertussen uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Ik ga in het noorden van het nationale park een exclusieve bushcamp managen, een nieuw avontuur waar ik onwijs veel zin in heb!

Ik kijk uit naar jullie volgende brieven! Vergeet vooral niet van jullie mannen te genieten tussen alle bedrijven door.

Liefs,

Annekim