Yvon bezoekt oud-deelnemers in Boer zoekt Vrouw Special

7 mei 2020

Ruim 15 jaar geleden was de eerste serie Boer zoekt Vrouw te zien. Inmiddels zijn we 55 logeerweken, meer dan 75 baby’s en vele huwelijken verder. Sommige boeren duiken regelmatig op in de media, maar velen zien we zelden terug. Yvon Jaspers is erg benieuwd hoe het nu met ze gaat. Hoe kijken zij terug op hun zoektocht? Is de liefde nog altijd in hun leven? En hoe gaat het nu met hen in deze rare tijden? Dat is te zien in vier Boer zoekt Vrouw Specials.

Yvon met Marnix/Emmie en Steffi/Roel

Wie gaan we zien?

Zo gaat Yvon terug naar boer Henk (seizoen 6) die bij Fiona de ware liefde vond. Inmiddels hebben ze drie kinderen. En naar boer Jan (seizoen 3) in Friesland, die het tijdens de logeerweek niet meer zag zitten en eenzaam zijn weiland in banjerde maar later gelukkig werd met Pauline. En wat heeft het leven boer Aad gebracht? 

Yvon:

“Met de meeste boeren heb ik contact gehouden. We zien elkaar op feestjes, reünies en soms bij opnames van Onze boerderij. Maar het is lang geleden dat ik bij hen het erf ben opgereden. Sommigen hebben inmiddels al kinderen op de middelbare school, anderen zijn geen boer meer, maar vaak is het leven sinds Boer zoekt Vrouw compleet veranderd. De boeren voelen voor mij een beetje als familie. Ik verheug me erop bij een aantal, weliswaar op 1,5 meter afstand, als vanouds op de koffie te gaan om te horen hoe het nu met ze is!” 

Boer Henk, Fiona en kinderen

De eerste aflevering

In de eerste aflevering van de Boer zoekt Vrouw Special rijdt Yvon als eerste het erf op van boer Henk. Hij vertelde haar acht jaar geleden, als jonge boer van toen 26, dat hij een ondernemende vrouw zocht om het leven mee te delen. Hij werd tot over z’n oren verliefd op Fiona en de liefde bleek wederzijds.  Inmiddels runt het stel, drie kinderen en een huwelijk verder, samen het melkveebedrijf dat Henk van zijn vader heeft overgenomen. Met de liefde zit het nog steeds goed, maar de onzekerheid of ze het bedrijf aan hun kinderen kunnen doorgeven bezorgt ze soms slapeloze nachten.

Ook boer Marnix beleefde twee jaar geleden veel slapeloze nachten. Maar het was niet de liefde die hem wakker hield. De kijkers zagen hem worstelen in zijn zoektocht naar vonken, vlinders en vuurwerk. Tevergeefs. De ware liefde vond hij na de opnames bij Emmie, een jeugdvriendin die inmiddels bij Marnix is ingetrokken. In de namiddagzon steken Marnix en Emmie op hun erf voor Yvon de barbecue aan en ontvangen ook een van hun beste vrienden: boerin Steffi en haar Roel! Tot Yvons verrassing brengen zij beschuit met muisjes mee…

Uitzendingen

Zondag 17 mei Henk en Fiona/Marnix en Emmie/Steffie en Roel 
Zondag 24 mei Fleur en Herman/Jaap en Helle
Zondag 31 mei Willem / Aad en Ingrid
Zondag 7 juni Theo / Jan en Pauline

Boer zoekt Vrouw Special, vanaf zondag 17 mei, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.