Zoontje voor boer Johannes en Riët

3 maart 2016

Op de heetste dag van 2012 zeiden boer Johannes (seizoen 4) en Riët ‘ja’ tegen elkaar, en nog steeds zijn ze dolgelukkig samen. Een paar weken geleden is hun geluk bezegeld met een prachtige zoon: Ewald. ‘Die slapeloze nachten: tja, die zijn dan maar voor het goede doel’, zegt vader Johannes lachend.

Lachkickjes

Na een vlotte bevalling werd Ewald drie weken geleden geboren. ‘Die roze wolk, daar zitten we op. Maar die is wel heel vermoeiend’, vertelt Johannes. ‘Het gaat gelukkig super goed met Ewald. Het is een makkelijke baby en hij eet en drinkt goed. Het is een echte Hollandse boy. Af en toe heeft hij van die leuke lachkickjes.’

Allemachtig veel haar

Voor Riët is de geboorte van Ewald een hele verandering in haar leven. ‘Maar Ewald is wel echt een wondertje. Hij is ongeveer 53 centimeter lang en lijkt in zijn gezicht heel erg op Johannes. Hij heeft allemachtig veel blond haar, dat heeft hij dan weer van mij.’ Over de naam van hun zoon hebben Johannes en Riët een tijdje zitten dubben. Ze wilden namelijk een originele naam. Allebei hebben ze namen verzonnen en toen kwam ineens ‘Ewald’ naar voren.

Een taakje erbij

Johannes vindt het vaderschap prima te combineren met zijn werkzaamheden in de kas. ‘Ach, dat gaat vanzelf. Je hebt er wel opeens een taakje bij. En je moet het slaaptekort compenseren, dat is wel even wennen.’ Of Ewald ook boer wordt, is natuurlijk afwachten. ‘Dat laten we aan hem over. We zien wel wat de toekomst brengt.’

Toekomstdroom

Toen Johannes in 2009 begon aan zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur, was zijn toekomstdroom: ‘Samen met mijn droomvrouw een leuk gezin stichten en het bedrijf van mijn ouders voortzetten’. ‘Of die droom is uitgekomen? Jazeker, ik heb in ieder geval een gezin gesticht. Voor de rest maakt het mij niet zoveel uit wat er gaat komen. Iedereen heeft dromen. Ik heb de meeste kunnen verwezenlijken. Over nieuwe dromen moet ik nog even rustig nadenken. Eerst maar eens lekker genieten van Ewald.